طريقة عمل البط المشوى بالفرن .
المقادير :
بطة - جزر - بصل - كرفس
بهارات -ىملح - وفلفل اسود - وجنزبيل حسب الرغبه .
طريقة التحضير .
اغسلي البطة ونظفيها باليمون ودقيق ثم تبليها مياةبصل والملح واتركيها بالثلاجة عشان تاخد كل تشرب كل الاشياء الظفارة
بعد ساعه تغسل مرة اخرى وتجفف وترش بالملح والفلفل الاسود من الداخل والخارج .
اغسلي الجزر والبصل والكرفس وقطعيهم فى صنيه ثم يضاف البطة من فوق
بعد ماتبيلى البطة جيدا اغلقي الفتحة مكان الحشو لو انتى حبه من الداخل تحشى كرفس حزر بطاطس ورشي البطة بالبهارات وادهنيها
ضعيها في صينية الفرن وادخليها ومعها 4 كوب مياة
مدة التسويه 50 دقيقه لو بلدى
وتغطاء فوين كويس
ويمكنك وضعها على الشواية ليكون وجهها احمر .بعد التسويه .
وبالف هنا .
===========================
طريقة عمل البط المحشى بالمرتة .
طريقة سهلة وجديدة وطعمه جدااااا للبط المقادير هنحتاج حوالى 4 اربع بصلات كبار مقطعين مكعبات صغيرة وشوية زبيب حسب الرغبة وملح وفلفل وكمون وكمان الكبد والقوانص بتاعه البطة فى صينيه هنحط البصل مع شوية صغيرة جدا زيت مع الزبيب والكبد والقوانص مقطعين صغير جدا مع نصف كوب ماء ونقلب ونوطى لجد ما المرتة تكون جاهزة وميبقاش فى مياه خالص
نغسل البطة كويس بالدقيق والليمون والملح والخل ونعمل خلطة من زيت الزيتون ملعقة صغيرة والقرفة والبهارات والفلفل وندهن بيهم البطة
فى شواية او طاسة سخنة بشوحها كويس من كل الجوانب وطبعا نقفلها كويس عشان لما تنزل فى المياه متفتحش والخلطة تنزل منها
فى مياه بتغلى هننزل لومى وقرفة وهيل وكمون وفلفل حب وبصل مكعبات كبيرة ولورى وننزل بالبطة لحد ما تستوى
ويقدم البط مع الارز بالمرتة او مع محشى الكرنب بقى وهو احلى حاجة مع البط .
وبالهنا والشفا .
طريقة عمل البط بالمرته .
المقادير :
بطة - جزر - بصل - كرفس
بهارات -ىملح - وفلفل اسود - وجنزبيل حسب الرغبه .
طريقة التحضير .
اغسلي البطة ونظفيها باليمون ودقيق ثم تبليها مياةبصل والملح واتركيها بالثلاجة عشان تاخد كل تشرب كل الاشياء الظفارة
بعد ساعه تغسل مرة اخرى وتجفف وترش بالملح والفلفل الاسود من الداخل والخارج .
اغسلي الجزر والبصل والكرفس وقطعيهم فى صنيه ثم يضاف البطة من فوق
بعد ماتبيلى البطة جيدا اغلقي الفتحة مكان الحشو لو انتى حبه من الداخل تحشى كرفس حزر بطاطس ورشي البطة بالبهارات وادهنيها
ضعيها في صينية الفرن وادخليها ومعها 4 كوب مياة
مدة التسويه 50 دقيقه لو بلدى
وتغطاء فوين كويس
ويمكنك وضعها على الشواية ليكون وجهها احمر .بعد التسويه .
وبالف هنا .
===========================
طريقة عمل البط المحشى بالمرتة .
طريقة سهلة وجديدة وطعمه جدااااا للبط المقادير هنحتاج حوالى 4 اربع بصلات كبار مقطعين مكعبات صغيرة وشوية زبيب حسب الرغبة وملح وفلفل وكمون وكمان الكبد والقوانص بتاعه البطة فى صينيه هنحط البصل مع شوية صغيرة جدا زيت مع الزبيب والكبد والقوانص مقطعين صغير جدا مع نصف كوب ماء ونقلب ونوطى لجد ما المرتة تكون جاهزة وميبقاش فى مياه خالص
نغسل البطة كويس بالدقيق والليمون والملح والخل ونعمل خلطة من زيت الزيتون ملعقة صغيرة والقرفة والبهارات والفلفل وندهن بيهم البطة
فى شواية او طاسة سخنة بشوحها كويس من كل الجوانب وطبعا نقفلها كويس عشان لما تنزل فى المياه متفتحش والخلطة تنزل منها
فى مياه بتغلى هننزل لومى وقرفة وهيل وكمون وفلفل حب وبصل مكعبات كبيرة ولورى وننزل بالبطة لحد ما تستوى
ويقدم البط مع الارز بالمرتة او مع محشى الكرنب بقى وهو احلى حاجة مع البط .
وبالهنا والشفا .
طريقة عمل البط بالمرته .
المقادير .
4 بصلات حجم كبير مقطعة مكعبات صغيرة ، زيت وسمن ، ملح و فلفل و كمون ، كبد و قوانص البطة. في مقلاة علي النار نضع قليل من الزيت ، نضيف البصل و نشوحة خفيف ثم نضيف الكبد و القوانص المقطعين قطع صغيرة جدا ، مع نصف كوب من الماء و نقلب و نترك المزيج حتي يستوي نغسل البطة جيدا بالدقيق و الملح و الخل. و نحشيها بالمورته و نغلقها ثم نشوح البطةفى فى الحلة بالسمن ثم نضع المياة الساخن نضع بصل جزر حبهان فلفل اسود مستكة ورق لورا وتترك على النار حتى النضج ترفع البطة من الشوربة وتحمر تحت شواية نضع على البط صلصة الطماطم حتى تتحمر .
4 بصلات حجم كبير مقطعة مكعبات صغيرة ، زيت وسمن ، ملح و فلفل و كمون ، كبد و قوانص البطة. في مقلاة علي النار نضع قليل من الزيت ، نضيف البصل و نشوحة خفيف ثم نضيف الكبد و القوانص المقطعين قطع صغيرة جدا ، مع نصف كوب من الماء و نقلب و نترك المزيج حتي يستوي نغسل البطة جيدا بالدقيق و الملح و الخل. و نحشيها بالمورته و نغلقها ثم نشوح البطةفى فى الحلة بالسمن ثم نضع المياة الساخن نضع بصل جزر حبهان فلفل اسود مستكة ورق لورا وتترك على النار حتى النضج ترفع البطة من الشوربة وتحمر تحت شواية نضع على البط صلصة الطماطم حتى تتحمر .
وبالهنا والشفا .