-->
مطبخ اكلات على ذوقك. مطبخ اكلات على ذوقك.
recent

آخر الأخبار

recent
recent
جاري التحميل ...
recent

الحمام المحشى . طريقة عمل الحمام المحشى

طريقة عمل الحمام المحشى  .
وفي صنيه نحط فويل عليه ورق زيده ونرص الحمام وفوقيه ورق زبده ونغطي بالفويل وع الفرن درجه حراره١٩٠ بمروحه ساعه ونص ونحمره  ع الشوايه برشه زيت او دهنه سمنه .
لمكونات . الحشوه .
بصلتين كبار مفرومين زبيب قرفه ملح فلفل كمون كزبره ناشفه جوزه الطيب رشه سكر .
رز منقوع ومغسول .
الطريقه .
 هنضف الحمام بالدقيق وننقعه في محلول ملح وسكر وخل وميه.في حله هنضع البصل مع التوابل والزبييب ونشوحهم وبعدين عليهم الرز والتوابل ونسويهم نص سوا . 
نحشي بيهم الحمام بعد ما الخلطه تبرد .
 وبالهناء والشفا .


طريقه ثانيه لعمل الحمام المحشي .
1 زوج حمام .
2 كوب صغير أرز . 
3 الكبد والقوانص الخاصه بالحمام .
4 بصله مفرومه  .
5 معلقه صغيره قرفه .
6 معلقه فلفل أسود .
7 معلقه كسبره ناشفه .
طريقة التحضير .
يتم وضع حله علي النار مع معلقه سمنه مع البصل لمده 5 دقاءق ثم وضع الكبد والقوانص مع البصل حتي التسويه ثم يوضع الارز مع نصف كوب من الماء  مع التوابل ويترك 10 دقاءق حتي النضوج  .
يتم غسل الحمام جيدا ثم يتم حشوه .
توضع حله ماء علي النار حتي الغليان مع بصلة وورق لورا وحبهان ومعلقه ملح .ضعي الحمام في الماء لمده 30 دقيقه حتى ينضج .
 ويتم تحميره في الفرن بالذبده .
او فى طاسه على النار بالزبده والزيت .
وبالهناء والشفا .
===================================
طريقه ثالثه لعمل الحمام المحشى .
حمام محشي ارز مصرى او فريك زى ماتحب .
الحمام عل قد افراد الاسرة .
نغسل الحمام كويس جد ونضفه من الداخل بدقيق وخل وملح ونشطفه كويس  .
وباصبعي يفتح من تحت الجلد علشان الحشو. نعسل الارز وننقلبه في بصله مفرومه ونتبله ملح وفلفل ونزودو بيون لما يتسلق ونصفيه .
ولو فريك نغسلو كويس جدا ونصفيه من الميه وبعد كده نشوحه مع بصله مفرومه ونقلب ونسقيه بيون من الموجود عندنا . ولما يستوى نحشي الحمام من الداخل وتحت الجلد وفي طريقتين للسوى . 
الطريقه الاولي 
نقل الحمام بخله  ونسلقه في ميه بها بصل وطماطم وحبهان وورق لورى  لمده 45 دقيقه وبعد كده نحمره في زبده وزيت 
الطريقه الثانيه .
نحشي الحمام ونحضر صنيه بها بوكيه جرنيه مكون من كرات كرفس بصل جزر ورق لورى حبهان وملح وفلفل وكمون كسبره ونضع الحمام جنب بعض ونغلفه وندخله الفرن لمده ساعه مع عالمتابعه لما يستوى نرفغ الغلاف علشان ياخد وش ونقدمه .
 وبالهنا والشفا .

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

المتابعون

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة

مطبخ اكلات على ذوقك.

2016