ست البيت مدرستها بتقول لازم تجديد فبتتعلم من مدارس الأكل كل الجديد!
علشان نسهل عليكي هنجبلك وصفات من كل مدارس الأكل المختلفة زي وصفة الجلاش بالخضار و الجلاش بالشيكولاتة
جربيهم و قوليلنا طرق الجلاش من مدارس الطبخ التانية .
جلاش بالخضار .
المقادير:
ورق جلاش
جزر مبشور
كوسة مبشورة
بصل مبشور
سمن روابي
بيضة
1 ½ كوباية لبن
ملح وفلفل
الطريقة :- نشوح البصل في السمن ثم نضع الجزر و الكوسة و نقلب و نتبل
- نفرد نصف ورق الجلاش في صنيه مدهونة و بين كل ورقة و ورقة مسحة من السمن
- نضع الحشو ثم باقي ورق الجلاش و بين كل ورقة و ورقة مسحة من السمن
- نقطع الصنيه و نخلط اللبن مع البيض مع ملح و فلفل و نصب الخليط علي الجلاش و ندخله الفرن حتي يحمر .
===================================
المقادير :
ورق جلاش
سمن روابي
2 كوباية لبن
2 معلقة كبيرة نشا
كوباية شيكولاتة مبشورة
شربات
الطريقة :- نضع اللبن و النشا علي النار مع اضافة سكر حسب الرغبة و يقلب حتي الغليان ثم نضع الشيكولاتة و يقلب جيدا
- نفرد نص ورق الجلاش في صنيه مدهونة و بين كل ورقة و ورقة مسحة من السمن
- نضع الحشو ثم باقي ورقه الجلاش و بين كل ورقة و ورقة مسحة من السمن ثم تقطع و تسوي في الفرن ساخن علي درجة حرارة متوسطة
- و بعد السوي تسقي بالعسل البارد .