-->
مطبخ اكلات على ذوقك. مطبخ اكلات على ذوقك.
recent

آخر الأخبار

recent
recent
جاري التحميل ...
recent

صنية عجة بالبيض . طريقه عمل العجه المصريه بالبيض والدقيق .

  صنية عجة بالبيض . عجة البيض .

تتعدد طرق ووصفات تحضير الطعام في مطبخنا العربي ، ويشتهر كل مطبخ بأصناف لذيذة وسريعة ، وتعتبر العجة من أسهل الوصفات التي تحضر بعدة طرق ونكهات مميزة، وباتت منتشرة على مستوى العالم .




  • عجه بالبيض اكله جميله ومغذيه تعتبر وجبة متكامله وسهله جدا 
  • **المقادير :
  • 6 - بيضات .
  • 3 - معالق كبيره دقيق .
  • 5 - بصلات كبار .
  • 3 - حزم بقدونس .
  • فلفلتين رومي ...واحده حراق اختياري .
  • طمطمايه صغيره .
  • معلقة ملح .
  • ربع معلقة فلفل اسود .
  • معلقة صغيره بيكنج بودر .
  • معلقه كبيره كمون .
  • معلقه كبيره نعناع .
  • رشة زعتر .
  • ربع كوباية زيت .
  • معلقة زيت ومعلقتين دقيق لتبطين الصنيه .
  • ** طريقه التحضير :.
  • نقطع البقدونس مفروم ناعم .
  • نقطع الفلفل والطماطم مكعبات صغيره .
  • نقطع البصل مكعبات صغيره .
  • نضيف البيكنج بودر للدقيق ونخلطهم .
  • نضع صينيه على النار ثم نضع قليل من الزيت ثم نضيف البصل يشوح حتى يصل الى اللون الزهبى . ثم نضيف الفلفل مع استمرار التقليب حتى يشوح مع البصل .
  • ونتركه جانبا حتى يبرد .
  • نشغل الفرن حتى يسخن .
  • في طبق غويط نضرب البيض وننزل عليه بالفلفل الاسود والملح والكمون والزعتر والنعناع واحنا مستمرين في الضرب وننزل بالدقيق ونضربهم كويس خمس دقايق عالاقل .
  • ننزل بالبصل المحمر والفلفل بعد ما يكونوا بردوا خالص ونقلب وننزل بالبقدونس والطماطم .
  • ندهن نفس الصنيه بمعلقة الزيت ونبطنها بمعلقة الدقيق وننزل بالخليط فيها
  • ندخل الصنيه الفرن السخن بتاخد من 30الى 40 دقيقه على درجة حراره عاليه
  • نخرجها نقطعها ونقدمها وجنبها سلطه خضره .
  • وبالف هنا

 ☆ طريقه اخرى لعمل العجه .

☆ طريقه عمل العجه المصريه بالبيض والدقيق *

المقادير *
3 معلقه ك دقيق و4 بيضات حوالي مقدار حزمه خضرة مشكله شبت وكزبرة وبقدونس و 2 طماطميه متقطعه وقرن فلفل رومي او حامي 2 بصله متقطعه مكعبات ومعلقه كربانتو صغيرة ومعلقه ك خل

 ☆  طريقه التحضير .

 هنجيب البصله علي النار ونخليها تتبدل في شويه سمنه ونحط عليها الطماطم والفلفل والتوابل ونقلبها شويه وننزلها من علي النار
في طبق غويط هنجيب البيض ونضربه ونحط الخضرة معاه وحوالي 3 معالق دقيق ومعلقه كربانتو ومعلقه الخل وملح وشطه وكمون وفلفل اسود ونقلب كل ده ونحط عليهم البصل بالطماطم والفلفل ونجيب صنيه ندهنها سمنه ونحط الخليط وندخلها الفرن حوالي ربع ساعه .
  • وبالهنا والشفا .


التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

المتابعون

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

جميع الحقوق محفوظة

مطبخ اكلات على ذوقك.

2016